Ziua Națională la Târgoviște. O sută de ani de la Marea Unire, marcați cu solemnități deosebite

Publicitate

Ziua Națională a României, sărbătorită în acest an la un secol de la Marea Unire, va fi una deosebită la Târgoviște, unde autoritățile au pregătit un program special, urmat de o perioadă deosebit de atractivă ocazionată de sărbătorile de iarnă.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României vor debuta pe 1 decembrie, la ora 11.00, în Piaţa Tricolorului. Ceremonialul militar și religios va fi urmat de un moment inedit: plantarea unui stejar în fața Primăriei Târgoviște, ce va purta numele  ”stejarul Marii Uniri”.

Tot de Ziua Națională, târgoviștenii și nu numai vor putea urmări, chiar pe scena din Piața Prefecturii, spectacolul intitulat ”Ferdinand și Regina Maria”, urmat de un moment susținut de binecunoscutul cor Appasionato.

Anul acesta, anul Centenarului, administrația a decis să dea startul sărbătorilor de iarnă chiar de Ziua Națională, astfel că, imediat după aceste momente artistice, primarul Cristian Stan va porni sistemul de iluminat festiv și cel al bradului de Crăciun, montat tot în Piața Tricolorului.

După acest moment, un nou concert îi va încânta pe cei prezenți în Piață, concertul de muzică folclorică al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Unul dintre cele mai așteptate momente, retragerea cu torțe, specific unor astfel de zile festive, va încheia cea mai importantă zi a anului 2018 pentru români. Retragerea cu torţe este o acţiune simbolică menită a cinsti memoria militarilor căzuţi pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Această solemnitate se organizează pentru cinstirea marilor aniversări istorice, naţionale sau militare.

”În acest an sărbătorim 100 de ani de la cea mai importantă realizare a naţiunii române, crearea statului naţional, unitar şi independent român. 1300 de steaguri vor fi montate în municipiul Târgovişte, nu numai în zona centrală, ci mai ales în cartiere, pe străzile principale din municipiul Târgovişte. Lansez şi o provocare pentru toţi târgoviştenii, ca pe 1 Decembrie să arborăm un drapel tricolor, în fiecare casă, să demostrăm prin acest gest simbolic că ne iubim ţara şi că preţuim sacrificiul şi jertfa celor care au contribuit cu arma în mână, pe câmpul de bătălie, la făurirea a ceea ce noi numim astăzi România”, a transmis primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!