Ziua internațională a Educației în Penitenciare, marcată la Găești

Publicitate

Ieri, în toate unitățile sistemului penitenciar s-au desfășurat activități dedicate Zilei internaționale a Educației în Penitenciare. O astfel de activitate cu privire la sărbătorirea acestei zile a fost marcată și la Penitenciarul Găești, potrivit unui comunicat al penitenciarului din Găești.

“În cursul zilei de ieri, 14 octombrie 2019, în cadrul Penitenciarului Găeşti a avut loc o activitate prin care am dorit să sărbătorim “Ziua internaţională a Educaţiei în Penitenciare “.

Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa – Compartimentul de analiză şi prevenire a Criminalităţii, Liceul Tehnologic “Iordache Golescu”, Liceul Tehnologic “Dr. C. Golescu”, ca parte a proiectului “Dincolo de aparenţe” şi a constat într-o întâlnire, de tip dezbatere, ce a avut ca obiective:

– Informarea tinerilor cu privire la situaţiile de risc ce conduc la comiterea de fapte antisociale, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viaţă a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

– Identificarea cauzelor conduitei impulsive la nivelul persoanelor private de libertate, în vederea propunerii unor modalităţi de intervenţie care să reducă anumite comportamente agresive.

În cadrul acestei întâlniri au participat elevi, persoane private de libertate, profesori, cadre ale unităţii penitenciare şi ale Compartimentul de analiză şi prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa.

Educaţia realizată în cadrul instituţiei penitenciare are ca principal scop derularea de activităţi care să contribuie, complementar asistenţei psihologice şi sociale, la modificarea, în sens pozitiv, a comportamentului persoanelor private de libertate, în acord cu cerinţele societăţii”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!