Ziua Îndrăgostiților, sărbătorită în premieră la Titu

Publicitate

Ionuț Parghel

Milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc astăzi, 14 februarie, Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și ca Sfântul Valentin.

Deși nu este o sărbătoare românească, Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day a fost marcată, în premieră, și în orașul Titu. Evenimentul a fost organizat de grupul “Tinerii din Titu” pe platoul din Piața “Complex Modern”, iar toți cei prezenți au avut parte de o atmosferă romantică.

Organizatorii au înmânat tuturor cuplurilor prezente la eveniment, indiferent de vârstă, certificate de îndrăgostiți, baloane în formă de inimioară și fotografii printate pe loc. Atmosfera a fost una de sărbătoare și plină de iubire.

O legendă spune că Valentin a fost un preot creștin de la curtea împăratului roman Claudius al II-lea, cel care a interzis căsătoriile.

Totuși, preotul nu s-a conformat și a continuat să cunune cuplurile în taină. Pentru asta a fost întemnițat și condamnat la moarte. Pe 14 februarie, în anul 269, acesta a fost decapitat. Două secole mai târziu, papa Gelasius I a decis ca pe 14 februarie să fie sărbătorit Sfântul Valentin, care a rămas în istorie drept protectorul îndrăgostiților.

Sărbătoarea a fost preluată de americani abia în jurul anului 1700. Preoții nu recunosc această sărbătoare, pe care o consideră mai degrabă una a desfrâului și un bun prilej de câștig. De Valentine’s Day, îndrăgostiții din toată lumea își scriu mesaje romantic și își oferă cadouri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!