Zilele Cetății Târgoviște. Surpriza ediției 2019, concertul Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band

Publicitate

Duminică, 8 septembrie, a treia și ultima zi a sărbătorii dedidcate municipiului Târgoviște.

De marea sărbătoare creștin-ortodoxă a Nașterii Maicii Domnului, patroana spirituală a municipiului Târgoviște, va avea loc Slujba religioasă la Catedrala Mitropolitană începând cu ora 9:00.

Evenimentul religios va fi urmat de o procesiune pe traseul Mitropolia Târgoviște – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească.

La Curtea Domnească, așa cum a devenit tradiție în ultimii ani, va avea loc ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște.

În paralel cu aceste activități religioase și administrative speciale, târgoviștenii și nu numai pot vizita pe parcursul întregii zile Târgul negustorilor organizat de Primăria Municipiului Târgoviște în Parcul Chindia, dar și Târgul meșterilor populari organizat de Centrul de Cultură Dâmbovița în Parcul Mitropoliei.

În scuarul Primăriei, între orele 10:00 – 18:00, au loc Târgul de Anticariat, dar și Salonul Editorial ”Ion Heliade Rădulescu” – o nouă zi de întâlnire cu cărțile și autorii lor.

Tot aici, puteți afla totul despre obiectivele turistice ale Târgoviștei și ale Dâmboviței, la Standul Expozițional organizat de B.P.P.C.D.T  în parteneriat cu Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească”.

În Parcul Chindia – zona ruine, continuă ”Cartierul Copiilor”, unde, de la ora 11.00, Teatrul Vostru Sibiu prezintă un spectacol interactiv, concursuri cu și pentru copii, iar de la ora 12.30, are loc un spectacol pentru copii cu Magicianul (Marian Râlea).

Tot în Parcul Chindia, de la ora 15.00, va avea loc premierea concurenților din cadrul Festivalului-Concurs “Grădinile internaționale ale Târgoviștei”.

Expoziția ”Valori târgoviștene” – de costume populare, pictură, sculptură, ceasuri de la Primăria Târgoviște (ce poate fi vizitată între orele 11.30-16.00) – va fi completată de un concert susținut de Corul Colegiului Național ”Ienăchiță Văcărescu” și un inedit concert de muzică de film susținut de orchestra Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” – ambele la Parcul Chindia (zona ruine).

De la ora 20:00 – Concertul de muzică electronică – susținut de DJ KT și DJ Dinu Ivan îi va încânta pe cei care aleg să petreacă seara la Zilele Cetății Târgoviște.

Supriza de proporții a acestei ediții a Zilelor Cetății Târgoviște va avea loc de la ora 21.00: Concertul extraordinar susținut de artistul balcanic Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band va avea loc tot în Parcul Chindia (zona ruine).

Zilele Cetății Târgoviște se vor încheia cu un foc de artificii, programat după 22:00, de asemenea în Parcul Chindia.

Activitățile sportive ale zilei de 8 septembrie sunt reprezentate de festivitatea de premiere – Cupa Zilele Cetății la tenis de câmp: juniori și seniori – Locație: Parcul Chindia și Baza sportivă Vascony, începând cu ora 15.00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!