Zilele Cetății Târgoviște. Seara de sâmbătă, încheiată de artiștii Ovidiu Lipan Țăndărică și Rona Hartner

Publicitate

Sâmbătă, 7 septembrie, continua la Târgoviște evenimentul Zilele Cetății. Și în această zi, târgoviștenii vor avea parte de numeroase surprize, activități tradiționale, artistice și culturale.

Pe parcursul întregii zile, în Parcul Chindia, va avea loc Târgul negustorilor, organizat de Primăria Târgoviște, în paralel cu Târgul meșterilor populari organizat de Centrul de Cultură al Județului Dâmbovița în Parcul Mitropoliei.

Iubitorii cărții vor putea participa la lansările de carte și întâlnirile cu autorii români prezenți la Salonul Editorial ”Ion Heliade Rădulescu” din Scuarul Primăriei. Și dacă tot ajungeți în scuarul primăriei, puteți vizita Târgul de Anticariat și Standul Expozițional de promovare a obiectivelor turistice din Târgoviște  și din Dâmbovița  –  organizat de B.P.P.C.D.T  în parteneriat cu Complexul Muzeal ,,Curtea Domnească”.

De asemenea, pentru a doua zi consecutiv, Primăria Târgoviște găzduiește expoziția ”Valori târgoviștene” – expoziție de costume populare, pictură, sculptură, ceasuri.

De la ora 11, începe și ”Cartierul Copiilor” – eveniment care grupează un spectacol de teatru susținut de Teatrul Tony Bulandra – Parcul Chindia (zona ruine), un spectacol de dans – clasa Daniela Rotari  – Parcul Chindia (zona ruine), un spectacol interactiv și concursuri pentru copii susținut de Teatrul Vostru Sibiu – Parcul Chindia (zona ruine), dar și Opera Comică pentru copii București – Parcul Chindia (zona ruine).

De la ora 17:00, pe Centrul Vechi, se deschide expoziția ”Retrospectiva anualelor de arhitectură”, realizată de Ordinul Arhitecților din România, filiala Muntenia Vest.

Pentru a doua seară, începând cu ora 20:30, în Parcul Chindia – zona ruine, va avea loc o nouă ediție a Concertului ”Renașterea spiritului – Călătorie Balcanică” susținut de data asta de Ovidiu Lipan Țăndărică și invitații săi: Rona Hartner, Stelu Enache, Panțîru Brass, Grupul Balcano.

Pentru iubitorii sportului, activitățile zilei de 7 septembrie sunt:

Ora 17.00 – Cupa Zilele Cetății la tenis de câmp: juniori și seniori – Locație: Parcul Chindia și Baza sportivă Vascony

Ora 17.00 – Cupa Chindia la Fotbal – Turneul Cartierelor – festivitatea de premiere –  Locație: Complexul Turistic de Natație

Ora 18.00 – FOTBAL: Echipa Consiliului Local Municipal vs. Old Boys ”Petrolul Ploiești” – Locație: Complexul Turistic de Natație

Important: Accesul la toate evenimentele este gratuit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!