Zilele acestea se va lansa licitația pentru modernizarea Parcului Mitropoliei din Târgoviște. Acesta va fi transformat radical

Publicitate

Așa cum a anunțat în mai multe rânduri primarul municipiului Târgoviște, Parcul Mitropoliei, din centrul orașului, va intra în reabilitare și modernizare, practic va fi transformat într-un loc modern, verde, curat, asigurându-se protecția ruinelor existente.

Astfel, după reabilitarea recentă a Pieței Mihai Viteazul, zona centrală face obiectul unor proiecte importante, care vor face perimetrul zero al Târgoviștei unul modern.

În momentul de față se lucrează și la Piața Tricolorului, legată de Piața Mihai Viteazul prin acest Parc al Mitropoliei. Dacă punem la socoteală faptul că și Cinematograful Independența va fi reabilitat și readus la destinația inițială, putem spune că centrul Târgoviștei trece acum, în administrația Stan, prin transformările așteptate de localnici în ultimii zeci de ani, în care perimetrul s-a degradat aproape în totalitate.

Vestea bună este că în această săptămână va fi lansată licitația în vederea încheierii contractului de execuție de lucrări pentru proiectul denumit “Reabilitare și modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Târgoviște”.

”În linii mari, investiția presupune restaurarea ruinelor existente, iar pentru punerea în valoare și protejarea acestora, se prevede zidărie de piatră la partea superioară, consolidarea sau după caz marcarea ruinelor pe o altă cotă (mai ridicată) a zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe latura de vest, inclusiv protejarea lor la partea superioară cu zidărie de piatră, refacerea turnului principal de acces în incintă, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea în teren a fântânii vechii Mitropolii și amenajarea aleilor de acces”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Actualul pavement va fi demontat integral și se va realiza un pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale, astfel: zona alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii și paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard); construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii etc.

Tot edilul anunță că se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10 m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6 m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (gazon şi amenajări florale).

De asemenea, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate și estetică.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!