Zile fierbinți de examen pentru zeci de mii de candidați

Publicitate

45.052 de candidaţi au început săptămâna cu emoții, fiind înscriși să susțină probele celei de-a doua sesiuni (august – septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2018. Din numărul total de candidați, 1.083 sunt din Dâmbovița.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie 2018 a debutat pe 20 august cu probele scrise, programate după următorul calendar: 20 august – Limba şi literatura română, 21 august – Limba şi literatura maternă,  22 august – proba obligatorie a profilului și 23 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Pentru că acești candidați nu au susținut probele de comunicare orală în luna februarie (așa cum a fost în cazul în acest an, în premieră, pentru elevii de clasa a XII-a), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; bţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!