Zeci de incendii au fost lichidate de pompierii dambovițeni în ultima săptămână

Publicitate

Pompierii militari dâmbovițeni au intervenit în ultima săptămână pentru a stinge zeci de incendii de vegetație, dar și în gospodăriile populației, conform unei informări ISU Dâmbovița.

“În perioada 07-13 octombrie 2019, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Basarab I” al județului Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit la 80 de evenimente: 4 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, etc), 45 de incendii de vegetație, 16 acțiuni pentru asigurare zonă, 9 acțiuni pentru asistență persoane, 3 misiuni pirotehnice și 3 acțiuni la alte situații de urgență (o deblocare ușă, salvare animal și o degajare elemente construcție instabilă). Echipajele SMURD din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița au fost solicitate și au intervenit în această perioadă la 249 de cazuri medicale.

Subunitățile de intervenție au desfășurat: un exercițiu pentru antrenamentul personalului de intervenție și 8 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție și verificare sirene).

Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat, în perioada menționată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din județ. Pe timpul controalelor au fost desfășurate și activități de instruire și informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistență tehnică de specialitate pe linia prevenirii incendiilor și avizării-autorizării”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!