Week-end-ul… haiducilor în Dâmbovița. Ce înseamnă și când începe Haidook Summer Fest

Publicitate

Spectacol, adrenalină, relaxare şi un peisaj de basm! Cele mai electrizante show-uri de cascadorie ecvestră îşi dau întâlnire 3 zile la rând, pe 15, 16 şi 17 iunie, în locul numit Vârf la In (Crucea Runcu), comuna Runcu (judeţ Dâmboviţa) la cea de-a treia ediţie a Haidook Summer Fest.

Haiduci moderni readuc în actualitate legenda haiducului Radu Anghel şi poveştile cu comori ascunse ale masivului Leaota şi le transpun în “arena” hipică prin momente intense de dresură cu cai, demonstraţii de artă a călăriei, competiţii ecvestre, dresaj natural, Voltije şi Djighit.

Invitat special în acest an este, pentru a treia oară consecutiv, maestrul Miron Bococi, maramureşean de fel, dar stabilit în Barcelona. Vrăjitorul de cai, cum este supranumit, vine la Haidook Summer Fest pentru a crea magie ecvestră. Prin tehnici “nemaivăzute şi nemaiauzite”, el va vrăji caii Feeling, Bruce şi Talisman să danseze într-un spectacol unic. Mare iubitor de cai, actorul Denis Ştefan, vine şi el în faţa publicului cu un spectacol inedit de dresaj natural alături de Uma, calul pe care l-a salvat şi îmblânzit cu multă atenţie, răbdare şi antrenament. După ce a dublat actori celebri din filmele “Cold Mountain” sau “Cei trei muşchetari”, Vali Vasilescu, unul dintre cei mai renumiţi cascadori din România, va prezenta, alături de compania sa de teatru, “Basme cu Cai”, cea mai nouă punere în scenă a poveştii “Baba Samca”, un basm realizat filmic, care va face cunoştinţă publicului nostru cu mitologia românească.

Toate cele trei zile ale evenimentului sunt pline de surprize pentru mari și mici, așa că festivalul se adresează tuturor, deopotrivă. În plus, sâmbătă şi duminică, participanţii la festival vor avea parte de diverse activităţi, de la atelierele pentru copii şi plimbări călare, la jocuri şi concursuri.

Nu vor lipsi nici ceaunele cu mâncare aburindă, băuturile reci, lenevitul pe baloţi la soare şi… aruncatul cu privirea în zarea albastră.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!