Vremea în următoarele două săptămâni. Vine sau nu primăvara?

0
Publicitate

După un debut ”în forță”, cu ninsori abundente și ger siberian, primăvara dă semne de ”îmblânzire”. Astfel, în zona județului Dâmbovița, după perioadele de frig record, în zilele următoarele procesul de încălzire a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi medii mai ridicate decât cele normale.

Media maximelor va crește de la valori de 3 grade spre 15…16 grade în zilele de 11 și 12 martie, iar cea a minimelor de la valori medii de -8…-7 grade în data de 5 martie spre aproximativ 5 grade în data de 12 martie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Din data de 14 martie, se va înregistra din nou o scădere ușoară a temperaturilor maxime spre medii de 12 grade, respectiv o scădere spre aproximativ 3 grade a valorilor medii nocturne, la aceeași dată. Ulterior, până pe 18 martie, vremea se va încălzi din nou, astfel încât maximele vor crește iar spre valori medii de 15…16 grade, iar minimele spre 4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în până pe 8 martie și, din nou, în intervalul 11 – 15 martie.

În zona de munte, regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin ușoare variații de temperatură, tendința generală fiind însă de încălzire. Astfel, valorile maxime diurne se vor situa, în general, între 1 și 7 grade, cu cele mai reci zile pe 8, 9, 13 și 14 martie și cele mai calde pe 11 martie și, din nou, în intervalul 15 – 18 martie. Temperaturile nocturne vor avea aceeași tendință de evoluție, urmând a se situa, în medie, între -4 și 0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în următoarele două săptămâni, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ în jurul intervalului 11-13 martie.

Local, va apărea ceața. De altfel, județul Dâmbovița s-a aflat în cod galben de ceață până azi noapte, la ora 2.00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele