Vremea se strică și în Dâmbovița

Publicitate

Spre dezamăgirea multora, sfârșitul de săptămână vine cu vreme rece și închisă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie valabilă din seara de 2 februarie, ora 22, până pe 3 februarie, ora 20.

Pe parcursul zilei 3 februarie, aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

La munte, din 3 februarie, ora 20, până pe 4 februarie, ora 20, se vor semnala ninsori viscolite, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru. Începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei. Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!