Vremea se schimbă. De la temperaturi de 12 grade Celsius, la ninsori, lapoviță și viscol, în special la munte

Publicitate

Vremea se schimbă radical. De la temperaturile de primăvară ne reîntoarcem la cele normale pentru această perioadă. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben, care cuprind și zona montană din Dâmbovița.

Astfel, din seara de 11 februarie, până pe 13 februarie, ora 10, și în Dâmbovița vor fi precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia, vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

Al doilea cod galben intră în vigoare tot pe 11 februarie și este valabil până pe 13 februarie, ora 02. Acesta vizează zona montană unde sunt așteptate ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol.

În intervalul menționat, în întreaga zonă montană a țării, vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!