Volei. CSM Târgoviște, învinsă de Galatasaray. “Am jucat cu inima. Mergem înainte”

Publicitate

Ionuț Parghel
Debut cu stângul pentru echipa de volei feminin CSM Târgoviște în actuala ediție a CEV Cup. Formația dâmbovițeană nu a putut emite pretenții în fața lui Galatasaray Istanbul, într-un joc ce a contat pentru prima manșă a 16-imilor de finală. Pe teren propriu, într-o atmosferă de zile mari, târgoviștencele nu au putut face prea multe în fața colosului din Turcia, iar la final au cedat cu un categoric 0-3.

În disputa cu semifinalista Ligii Campionilor din sezonul precedent, elevele lui Luka Valerijan și-au arătat limitele și nu au reușit niciodată pe durata întâlnirii să conducă puternicul adversar. Câteva sclipiri de orgoliu ale târgoviștencelor în partida cu Galatasaray s-au observat în primul set când s-a ajuns la egalitate 16-16 și 17-17, iar în a treia manșă când s-a ajuns de la 11-18, la 15-18, 17-19, 19-20 și într-un final la 24-24, după care “Cim Bom Bom” s-a impus cu 26-24, pecetluind soarta unei partide în care diferența de valoare  dintre cele două formații s-a văzut de la bun început. Așadar, după succesul categoric bifat la Târgoviște, Galatasaray Istanbul este ca și calificată  în optimile CEV Cup. Returul dintre cele două formații va avea loc pe 4 decembrie la Istanbul.

Atmosferă europeană în Sala Sporturilor

Atmosfera din Sala Sporturilor a fost una de excepție. Meciul dintre CSM și Galatasaray a strâns în tribune o asistență record: 2000 de oameni. Asistența atinsă la disputa dintre CSM și Galatasaray a fost cea mai mare de până acum la un meci de volei găzduit de Polivalenta târgovișteană. De asemenea, partida a fost urmărită de multă lume bună din majoritatea domeniilor de activitate. Mai mult de atât, la meci a ajuns și fostul internațional Gică Popescu, fost component al echipei de fotbal Galatasaray. Pe de altă parte, Galatasaray a fost susținută la Târgoviște de un grup format din 15-20 de persoane.

 

CSM Târgoviște – Galatasaray Istanbul 0-3 (23-25, 21-25, 24-26)

CSM: S. Klisura, G. Bălae, R. Buterez, A. Roșca, D. Djuric, A. Lakovic, D. Calotă, A. Trică, T. Sredic, L. Ciocian, R. Marciu. Antrenor: Luka Valerijan.

Galatasaray: M. Yilmaz, S. Gedikoglu, C. Leys, C. Akin, C. Cetin, A. Kalac, H. Baladin, S. Yildiz, M. Boz, C. Jackson, E. Ericek, N. Aydinlar. Antrenor: Ataman Guneyligil.

Declarații

Luka Velerijan – antrenor CSM Târgoviște

Am jucat cu inima. Experiența echipei Galatasaray și-a spus cuvântul. Sper să repetăm ambiția și dăruirea din acest meci în disputele viitoare. Se putea și mai bine. Meritam și noi măcar un set. Mergem înainte.

Diana Calotă – jucătoare CSM Târgoviște

Vreau să felicit echipa din Turcia. Galatasaray vine dintr-un campionat puternic. Am vrut să jucăm de la egal la egal. Au fost mai bune decât noi.

Ataman Guneyligil – antrenor Galatasaray

De când s-a făcut tragerea la sorți ne-am concentrat pe CSM Târgoviște. Am analizat foarte bine jocul Târgoviștei. Le-am spus jucătoarele că trebuie să jucăm bine pentru a câștiga la Târgoviște. Am dovedit acest lucru câștigând primul set, apoi pe al doilea și după pe al treilea și meciul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!