Visul Ligii I, spulberat la loviturile de departajare! Chindia Târgoviște a ratat promovarea în elita fotbalului românesc

Publicitate

Ionuț Parghel
N-a fost nici de această dată! Cam așa s-ar putea traduce finalul de meci pe care l-a avut Chindia Târgoviște în manșa retur a duelului cu FC Voluntari, din cadrul barajului de promovare/menținere în Liga I. Toată suflarea fotbalistică din Târgoviște și Dâmbovița a sperat neîncetat că jucătorii antrenați de Nicu Croitoru pot lua fața ilfovenilor. Acest lucru a fost posibil timp de 120 de minute, dar o dată cu executarea loviturilor de departajare, roș-albaștrii au fost repetenți în totalitate.

Cei aproximativ 7000 de spectatori prezenți pe bătrânul “Eugen Popescu” au trecut într-o perioadă scurtă de timp de la extaz la agonie. În momentul când Ciobotariu a adus Chindia în avantaj pe tabelă (67), printr-o lovitură de cap din apropierea careului mic, atmosfera în tribune a devenit incendiară, iar miile de suporteri târgovișteni aveau un singur crez: marcarea unui nou gol de către Liviu Mihai et comp. pentru o nouă promovare istorică. După scurgerea primelor 90 de minute și restabilirea echilibrului la general, 1-1, târgoviștenii au început să arate primele slăbiciuni, iar experiența jucătorilor adverși să se evidențieze tot mai mult pe teren. Mai mult de atât, limitele fotbaliștilor de lângă Turnul Chindiei s-au observat în totalitate după epuizarea celor 120 de minute de joc, când au urmat loviturile de departajare. La loteria penalty-urilor dintr-un total de trei, dâmbovițenii nu au reușit să transforme nici una, iar ilfovenii dintr-un total de patru au punctat de trei ori. Așadar, chiar dacă au fost corigenți la lovituturile de departajare, jucătorii Chindiei au ieșit cu fruntea sus din acest baraj extenuant. Mai mult de atât, se poate spune că la loteria penalty-urilor o vină are și Nicu Croitoru, tehnician care nu a fost deloc inspirat în alegerea executanților. După încheierea dublei manșe cu Voluntari a rămas în continuare impresia că momentan locul Chindiei este la nivelul Ligii a 2-a. Iar acest acest lucru a fost reliefat cel mai bine de Adrian Mutu, antrenorul Voluntariului și fost internațional al României: “Chindia ca să fie mai sus trebuie să-și îmbunătățească infrastructura, chiar dacă are echipă bună”.

Atmosferă de zile mari în tribune

Meciul cu FC Voluntari ce a contat pentru manșa secundă a barajului de promovare/menținere în Liga I va rămâne unul de referință pentru Chindia. Pentru acest joc stadionul “Eugen Popescu” a fost luat cu asalt de iubitorii de fotbal din Târgoviște, dar și din județul Dâmbovița. Chiar dacă organizatorii au pus la dispoziție un număr total de 5000 de tichete, în tribune s-au aflat aproximativ  7000 de spectatori, care și-au arătat atașamentul pentru echipa fanion a județului. Imediat, după începutului jocului, în stadion au intrat și spectatorii care nu au beneficiat de bilet din partea organizatorilor. Mai mult de atât, în centrul orașului, pe platoul Prefecturii, a fost amplasat un ecran gigant de unde s-a putut urmări jocul. De asemenea, în tribune s-au aflat mai multe nume importante din fotbalul românesc, iar dintre cele mai sonore s-au remarcat Ioan Andone, Mihai Bălașa sau Dani Popa, ultimul fost component al Chindiei, iar actualmente jucător la Dinamo București.

 

Chindia Târgoviște – FC Voluntari   1-0, 0-3 dld

Marcatori: Ciobotariu (67). La loviturile de departare: Cernat, Marinescu, Leașă.

Au ratat la loviturile de departajare: Cherchez, Pencea, Neguț/ Răuță.

 

Chindia: Aioani – Martac, Vătavu, Ciobotariu, Dumitrașcu (79 Pencea) – Neguț, Rogoveanu, L. Mihai (93 Nisipeanu), C. Stoica (67 C. Dinu) – Cherchez, Florea. Antrenor: Nicu Croitoru.

Voluntari: Mincă – Leașă, Balaur, Horj, Bucurică – Răuță – M. Căpățână (117 Cernat), Marinescu, Novac, Benzar (59 Ivanovici) – Bălan (74 Voicu). Antrenor: Adrian Mutu.

Stadion “ Eugen Popescu”. Spectatori: 7000.

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei ) – Valentin Avram (București),Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Horia Mladinovici (București). Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Felix Grigore (București).

Cartonașe galbene: L. Mihai (13)/Horj (10), Bucurică (29), Benzar (44), Răuță (98), Balaur (107) Mincă (117).

Declarații

Nicu Croitoru – antrenor Chindia

S-a dovedit că a fost mai greu de transformat o lovitură de la 11 metri decât de jucat două manșe. Per ansamblu, consider că am făcut ca diferența față de bogătașii din Ilfov să nu existe sau să fie foarte mică. Și pentru ei o promovare în Liga I ar fi fost un lucru deosebit. Avem o echipă tânără, formată în mare parte din jucători crescuți aici. Nu a fost de ajuns, experiența jucătorilor adverși și-a spus cuvântul. Au rămas stăpâni pe ei la executarea loviturilor de departajare. Importanța momentului ne-a apăsat prea tare. Reproșuri se pot face, dar nu există o garanție că dacă executa altcineva nu se rata. Și vă dau un exemplu. Cherchez, cu care lucrez de patru ani, nu a ratat niciodată o lovitură de pedeapsă. A făcut-o acum.

Adrian Mutu – antrenor FC Voluntari

A fost un meci greu, așa cum ne așteptam. O singură neatenție ne-a costat și meciul a ajuns în prelungiri. Experiența și luciditatea și-au spus cuvântul la loviturile de departajare. Am avut câteva contraatacuri pe care n-am știut să le fructificăm. Am mers până la vestiar pentru că am avut ă cădere de calciu, după care m-am întors. Mă bucur că obiectivul a fost îndeplinit. Am fost chemat să salvez echipa și am reușit. Nu a fost ușor. Mi-am asumat acest risc și am îndeplinit obiectivul. La prima mea experiență mi-am îndeplinit obiectivul, dar vreau să ajungem în primele 8 în Liga I. Voi discuta cu conducerea și vom vedea cum vom întări echipa. Vreau să felicit Chindia și publicul târgoviștean. Ar trebui să îmbunătățească infrasctructura că au echipă bună.ecutarea loviturilor de departajare, roș-albaștrii au fost în repetenți în totalitfață de ar ne-a costat ne

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!