Vești bune! Suprataxele de roaming scad, volumul de consum rezonabil crește

Publicitate

Vești bune pentru anul 2019 pentru ”consumatorii” de servicii de roaming. De la 1 ianuarie 2019, suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior în cazul depăşirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE vor scădea. Iar asta nu este tot: volumul de consum rezonabil va creşte cu 25% faţă de cel aplicat în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018.

Autoritatea Națională pentru Reglementare în Comunicaţii a anunțat că suprataxa pentru date scade cu 25% de la 1 ianuarie, de la 6 la 4,5 Euro/GB, iar suprataxa pentru apelurile primite se reduce, din 3 ianuarie, cu aproximativ 7%, de la 0,91 la 0,85 Eurocenţi/minut.

“După depăşirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot să aplice o suprataxă, chiar şi în cazul în care traficul inclus nu a fost complet epuizat”, precizează ANCOM.

Pe de altă parte, ANCOM a dezvoltat o aplicaţie de tip widget pentru a uşura estimarea volumului de date pe care utilizatorii le pot consuma în roaming în UE/SEE fără suprataxă. Aplicaţia, care în prezent utilizează tariful de 6 Euro/GB valabil până la sfârşitul anului, va fi actualizată cu tariful de 4,5 Euro/GB începând cu data de 1 ianuarie 2019. Aplicaţia oferă rezultate relevante pentru toţi utilizatorii de planuri tarifare cu acces la roaming, cu excepţia celor ai RCS&RDS S.A., operator autorizat să aplice suprataxe de roaming de la prima unitate de consum.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!