Vești bune pentru infrastructura de sănătate din Târgoviște și din județul Dâmbovița

Publicitate

Vești bune pentru infrastructura de sănătate din Târgoviște și din județul Dâmbovița. Două proiecte cu finanțare europeană vor fi implementate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Acestea vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate şi a Unităţii de primiri urgenţe – UPU, în vederea îmbunătăţirii calităţii şi eficienţei spitaliceşti de urgenţă. Valoarea totală a celor două proiecte este de 17,5 milioane lei, din care aproximativ 12,2 milioane lei (70%) sunt asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar diferenţa reprezintă fonduri de la bugetul naţional (28%) şi contribuţia beneficiarului (2%).

Zona de ambulatoriu a Spitalului Județean Târgoviște va fi extinsă cu o clădire cu demisol, parter și două etaje care va fi legată printr-o cale de comunicare cu corpul de Reumatologie și Recuperare medicală.  Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani.

În ceea ce privește UPU, proiectul vizează extinderea acestea și achiziționarea a peste 40 de tipuri de echipamente medicale de ultimă generație și absolut necesare în activitatea de medicină de urgență.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!