Vești bune în privința proiectului “Modernizare DN 71! Deputatul Corneliu Ștefan oferă asigurări că investiția nu este pierdută

Publicitate

Ionuț Parghel

Chiar dacă în ultimele zile s-a vehiculat în mediul online că proiectul “Modernizare DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia” ar fi fost scos definitiv din sistemul de achiziții publice – SICAP, lucrurile ar fi luat o întorsătură.

La scurt timp după ce a apărut o petiție online în acest sens și după ce deputatul Corneliu Ștefan a mers la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se pare că proiectul nu este pierdut. Într-o postare pe Facebook, Corneliu Ștefan a anunțat că la CNAIR proiectul este în lucru, iar acesta ar fi fost retras de la procedura de achiziție doar pentru a se rezolva problema clarificărilor solicitate de firmele înscrise la licitație.

“Nu puteam să las un obiectiv de anvergura celui privind modernizarea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia să fie abandonat, pierdut pe culoarele birocraţiei, al diferitelor motivaţii de natură financiară sau, poate, politice.

DN 71 reprezintă pentru Dâmbovița, pentru municipiul Târgoviște, poarta către dezvoltare economică şi socială,un argument suprem al prosperităţii.

Fără modernizarea acestei căi rutiere judeţul nostru intră în anonimat, nu mai poate deveni o ţintă pentru eventualii investitori.Pierdem dreptul la dezvoltare!

Astăzi, în calitate de parlamentar ales al dâmboviţenilor, am mers la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tocmai pentru a afla ce se întâmplă şi pentru a solicita factorilor de decizie implicarea şi repunerea în drepturi a acestei investiţii vitale pentru  Dâmboviţa.

Pot spune că am veşti bune pentru dâmboviţeni!
Conducerea CNAIR m-a asigurat că proiectul nu este pierdut. Merge înainte. Decizia de suspendare din procedura de achiziție publica a intervenit ca urmare a celor 350 de clarificări solicitate Companiei Naţionale de către firmele înscrise la licitaţie.După rezolvarea acestei siuaţii va continua procedura de achiziţie.

Mai mult, am aflat cu bucurie că a intrat în linie dreaptă şi proiectul privind modernizarea DN 7 Bucureşti-Piteşti, sectorul de drum dintre Bâldana şi Titu.
Procedura de licitaţie a fost încheiată. A fost desemnată societatea care va reabilita şi moderniza acest sector de drum.Urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

Nu este doar un succes al meu ci şi al colegilor parlamentari de Dâmboviţa, al cetăţenilor, al tuturor celor care au luat poziţie în ultimele zile semnând petiţia pe care am promovat-o în mediul online”, a transmis Corneliu  Ștefan.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!