Vești bune! Continuă programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla pentru electrocasnic

Publicitate

La propunerea Ministerului Mediului, în ședința de govern din 29 martie a fost aprobat bugetul Administrației Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanțare guvernamentală pentru programe și proiecte destinate protecției mediului.

”Românii așteaptă lansarea  programelor de mediu și iată că, odată cu aprobarea Bugetului, acestea pot începe”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Continuă astfel cel mai longeviv program guvernamental, Rabla Clasic, care anul acesta se află la a 15-a ediție. ”Prin bugetul alocat, de 322 milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să își înlocuiască mașinile mai vechi de 8 ani cu unele noi, puțin poluante”, a arătat prim-ministrul.

De asemenea, continuă și Programul Rabla Plus, prin care este finanțată cu o sumă totală de 93 milioane de lei achiziția de mașini electrice și hibrid. În România va fi astfel oferit cel mai consistent eco-voucher din Uniunea Europeană – aproximativ 10.000 de euro pentru mașini 100% electrice.

Guvernul dorește să stimuleze tranziția către eco-mobilitate și să construiască în România o adevărată piață a vehiculelor ecologice.

Merită amintit că românii vor putea accesa și în 2019 Programul Rabla pentru electrocasnice, prin care se oferă stimulente financiare în valoare totală de 40 de milioane de lei pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi cu echipamente noi, cu consum redus de energie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!