Veste proastă pentru români! Revine ”moda” scumpirilor

Publicitate

Preţul gazelor naturale pentru clienţii casnici va creşte, începând cu data de 1 august 2018, cu 5,83%. Potrivit Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, măsura va fi aplicată în urma solicitărilor furnizorilor de gaze naturale și ”în urma analizei minuţioase a costurilor reflectate în preţul final”.

Comitetul de reglementare al ANRE a luat în discuţie solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea preţurilor, solicitări ce au venit ca urmare a faptului că, începând cu data de 1 aprilie 2017, preţul de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, producătorii având libertatea să vândă gazele naturale la un preţ care nu mai este reglementat. În prezent, gazele naturale de provenienţă internă se vând pe piaţa concurenţială, inclusiv pentru clienţii casnici, preţul de achiziţie al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii şi a ofertei.

Conform unui proiect de HG publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, preţul maxim de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători ar putea fi plafonat la 55 lei/Mwh până la 30 iunie 2021.

Odată cu scumpirea gazelor, s-ar putea scumpi şi preţurile altor servicii sau produse, aşa cum se obişnuieşte.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!