Veste excelentă! Târgoviștea va avea un teren sintetic de fotbal la dimensiuni normale

Publicitate

Ionuț Parghel
Începând din vara anului viitor orașul Târgoviște va avea un teren de fotbal sintetic la dimensiuni normale, în apropierea Complexului Turistic de Natație. La începutul acestei săptămâni s-a semnat contractul de execuție pentru obiectivul “Construire teren de fotbal cu gazon sintetic pentru antrenament în municipiul Târgoviște”.

Noul teren va fi extrem de util atât echipei de seniori a Chindiei Târgoviște, cât și grupelor de copii și juniori ale clubului de lângă Turnul Chindiei. Suprafața totală a investiției va fi de 9 858 de metri pătrați, iar spațiul de joc va avea o suprafață de 7 140 mp (68.00 ml X 105 ml). De asemenea, noul teren va fi dotat și cu instalație de nocturnă. Potrivit lui Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște, activitățile de furnizare și montare a gazonului vor fi suportate de Federația Română de Fotbal. “După foarte mulți ani, în care investițiile în infrastructura sportivă târgovișteană aferentă fotbalului de performanță au fost destul de reduse, în perioada următoare această situație se va schimba simțitor. Astfel, ieri (nr. luni) a fost semnat contractul de execuție pentru obiectivul <<Construire teren de fotbal cu gazon sintetic pentru antrenament în municipiul Târgoviște>>, teren care va fi amplasat în imediata vecinătate a Complexului Turistic de Natație și care, începând cu vara anului viitor, va asigura condiții excelente de antrenament pentru echipa de seniori a FC Chindia Târgoviște, cât și pentru grupele de copii și juniori. Suprafața totală a investiției va fi de 9 858 mp, iar spațiul de joc va avea o suprafață de 7 140 mp. Activitățile de furnizare și montare a gazonului vor fi realizate de către Federația Română de Fotbal. Iluminatul nocturn va fi asigurat prin montarea a 26 de stâlpi de iluminat ce vor susține câte 4 lămpi de 400 W cu halogeanură metalică”, a postat Cristian Stan, pe pagina sa de Facebook. Așadar, lucrările de construcție ale terenului sintetic vor începe în prima parte a anului viitor.

Bătrânul “Eugen Popescu” va fi reabilitat

Pe de altă parte, tot pe pagina sa de Facebook, edilul a transmis că atâta timp cât construcția noului stadion din zona Gării va mai dura până va fi pusă în practică, va fi reabilitată bâtrâna arenă “Eugen Popescu”. “Cu privire la noul stadion, beneficiar Compania Națională de Investiții “CNI” SA, pe parcursul realizării investiției, respectiv Consiliul Județean Dâmbovița, după realizarea investiției, stadion care va fi construit pe terenul situat la fosta UM Gară, precizez că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a avizat favorabil studiul de prefezabilitate, etapele următoare ale investiției fiind constituite de întocmirea studiului de fezabilitate și de parcurgerea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii contractului având ca obiectiv proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții aminitit. Derularea acestei ultime investiții necesită însă o durată mai mare de timp, motiv pentru care, referitor la stadionul <<Eugen Popescu>>, menționez că a fost finalizată deja expertiza în construcții, urmând a fi realizate documentațiile tehnice în vederea reabilitării stadionului, astfel încât să fie asigurate condițiile minimale pentru a găzdui, cât mai repede, meciuri de prima ligă”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!