Vacanța în pandemie. Ce se întâmplă în situația confirmării unui caz de COVID-19 într-un hotel sau restaurant?

Publicitate

În condițiile în care România se pregătește de marea relaxare, care înseamnă și deschiderea hotelurilor, întrebarea de pe buzele tuturor este ce se va întâmpla dacă ar urma să fie descoperit un caz de COVID-19 într-unul dintre acestea.

Astăzi, în timpul discuţiei găzduite de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, un antreprenor din turism a afirmat că apariţia de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în marile hoteluri este inevitabilă şi l-a întrebat pe şeful ANSVSA care va fi reacţia autorităţilor.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, într-o discuţie cu antreprenorii din turism, a declarat că, în cazul apariţiei de cazuri de infectare cu noul coronavirus într-un hotel sau restaurant, dacă acesta are stabilite circuite diferite, nu se va închide întreaga unitate, ci doar secţiunile afectate.

”Am avut cazuri în unităţi de procesare de carne din mai multe judeţe în care oameni au fost diagnosticaţi în unitatea respectivă. Ce s-a întâmplat? Într-o unitate de procesare carne, unde avea şi tranşare şi depozitare, am închis doar pe fluxul unde a fost depistat cazul, omul respectiv. Am închis activitatea acolo pentru 48 de ore, am făcut igienizare, restul activităţilor au mers înainte. Am izolat acolo, s-a făcut igienizarea, s-a făcut ancheta epidemiologică, după care activitatea, în totalitatea ei, în integritatea ei, s-a desfăşurat în parametri normali. Deci, dacă într-un hotel sau într-un restaurant se întâmplă (să fie identificat un caz pozitiv) şi aveţi circuite diferite, să spunem că la camera de la etajul 1, se închide zona de acces pentru etajul 1, se face dezinfecţie, se face igienizare, se face ancheta epidemiologică, după care etajele 2 şi 3 pot funcţiona. Noi pe această idee am mers, nu să blocăm întreaga activitate”, a răspuns Robert Chioveanu.

Totodată, preşedintele ANSVSA a menţionat că cele 10 reguli de prevenție pentru operatorii din domeniul alimentar au fost postate pe site-ul Autorităţii și toți cei care își deschid afacerile trebuie să le aplice.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!