Una din zece mașini verificate de RAR poluează peste limita legală

Publicitate

Registrul Auto Român a dat publicității datele oficiale ale controalelor de anul trecut. Inspectorii RAR au verificat din punct de vedere tehnic în trafic 67.807 vehicule, în toată ţara.

În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

Potrivit RAR, la nivel naţional, aproximativ una din zece maşini trase pe dreapta poluau peste limita legală admisă.

Aproximativ două procente (2%) dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 17.678 de certificate de înmatriculare şi reţinute aproape 500 de permise de conducere.

În Dâmbovița, inspectorii RAR au verificat 2079 de vehicule, dintre care 66,33% erau neconforme și 221 prezentau pericol iminent de accident.

Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!