Un preot din Tȃrgoviṣte a reacționat dur la adresa românilor care nu s-au dus la referendum

0
Publicitate

Ştefan Khalil
Cosmin Santi este preotul care a reacționat pe Facebook, atacând românii care nu au fost la referendum. Acesta, deranjat că nu s-a ajuns la procentajul necesar de vot pentru modificarea în constituție, dorește excomunicarea și afurisirea pentru cei care nu au venit la vot.

Preotul mai este și profesor la Facultatea de Teologie, Valahia din Târgoviște și preot paroh al comunității de la Viforȃta. Reacția lui a fost extrem de dură din cauza prezenței scăzute a românilor la referendum și a cerut să se revină la vechile obiceiuri ale bisericii ortodoxe, din primii ani ai creștinismului.

„E momentul să extirpăm răul din rădăcină”

,,Cred că am înţeles unde se află naţiunea română. Câtă incultură şi imoralitate este în România. Biserica trebuie să îşi reconsidere poziţia în societate. Este momentul să reutilizăm prescripţiile canonice cu privire la instituţia penitenţei din primele veacuri creştine, iar pentru duşmanii Bisericii şi ai lui Hristos este momentul de a face uzanţă de afurisire, anatemă şi excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinţei în credincioşii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii şi a lui Dumnezeu”, a scris Cosmin Santi pe Facebook. Sursă Adevặrul Tȃrgoviṣte.

Mulți oameni i-au contestat reacția pe Facebook, iar preotul a ales să-și închidă contul. De altfel, și Arhiepiscopia a reacționat la această postare, regretând gestul preotului. “Constatăm, cu regret, propagarea postării emoţionale prin intermediul unei reţele de socializare, a Pc. Pr. Cosmin Santi. Că o mamă iubitoare, Biserica priveşte cu înţelepciune pe acei fii ai ei care caută orice prilej de a-i converti şi de a-i elibera din sclavia păcatului şi a răului pe semeni, conform principiului patristic că trebuie să urâm păcatul şi întotdeauna să iubim păcătosul. Biserica nu abordează nici o chestiune legată de opţiunea de exprimare a credincioşilor prin intermediul afurisaniei, anatemei şi a excomunicării. Dimpotrivă, Biserica are misiunea de a contribui la vindecarea a ceea ce este rău, întunecat sau păcătos, în societate, vocaţia ei fiind aceea de a împărtăşi, cu milostivire binecuvântarea cerească, de a reconcilia, de a crea punţi şi, mai presus de toate, de a chema la unitate, solidaritate şi comuniune. Prin urmare, considerăm că pentru a construi un viitor bun, frumos şi drept pentru toţi este nevoie de colaborare, respect reciproc şi dorinţa de înnoire”, a precizat Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele