Un fost fotbalist târgoviștean a devenit vicecampion național la culturism și fitness! “Culturismul este un sport care necesită numeroase sacrificii”

Publicitate

Ionuț Parghel
Bucurie de nedescris pentru un tânăr sportiv din Târgoviște! Iulian Nedelcu a devenit vicecampion național la culturism și fitness la sfârșitul săptămânii trecute. Sportivul de aproape 23 de ani a obținut medalia de argint la juniori în limitele categoriei 75 de kilograme.

Prezența în Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu a reprezentat pentru Iulian prima participare la un Campionat Național de culturim și fitness pentru cadeți, juniori și masters. “Argintul cucerit la Sibiu reprezintă o performanță extraordinară pentru mine. Am plecat de acasă cu gândul să câștig și pot să spun că am reușit acest lucru. Mai sus de locul 2 era foarte greu. M-a învins campionul României de anul trecut și unul care are foarte mulți sponsori în spate. Deci, m-a învins un sportiv foarte bun”, ne-a declarat Iulian, un sportiv care s-a apucat de culturism în urmă cu aproape trei ani. În primăvară acestui an târgovișteanul a ocupat primul loc la faza zonală a Naționalelor de culturism și fitness.

A ajuns un om disciplinat

Iulian Nedelcu a devenit un alt om după ce s-a apucat de culturism și fitness. Târgovișteanul recunoaște că acest sport l-a făcut să fie o persoană disciplinată, dar și una care trebuie să facă numeroase sacrificii. “Culturismul este un sport care necesită numeroase sacrificii și foarte multă disciplină. Din punct meu de vedere e cel mai disciplinat sport. Trebuie să te autodisciplinezi total. Deci, trebuie să fii un alt om. În afară, de somn, mâncare și antrenamente nu prea poți să faci altceva. M-a atras acest sport fiindcă aveam nevoie de o nouă provocare. Îmi doream să fac performanță indiferent de sport. Am ales să fac performanță pentru a avea o motivație în plus. M-am apucat de culturism în iarna lui 2006 și nu regret nici o secundă că am decis să fac acest lucru”, ne-a precizat proaspătul vicecampion național.

Și-a rupt piciorul ca fotbalist la Bradul Moroeni

Pentru tânărul târgoviștean culturismul nu este primul sport pe care îl practică. Înaintea culturismului acesta a practicat fotbalul, iar la un moment era văzut ca un junior de perspectivă. A activat la juniorii Chindiei Târgoviște, iar apoi a evoluat la echipe precum Luceafărul Dragomirești, Bradul Moroeni, Petrolul Târgoviște și FCM Târgoviște, unde cu ultima echipă a evoluat și la nivelul Ligii a 3-a. Fotbalul pentru Iulian s-a terminat pe când se afla la Moroeni. La gruparea de la poalele Leaotei târgovișteanul și-a rupt genunchiul și astfel a fost nevoită să spună stop sportului rege.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!