Un elev al Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de matematică

Publicitate
Distribuie

Târgovișteanul Andrei Radu Lecoiu face cinste județului Dâmboviței, dar și României! Acesta a câștigat  medalia de aur la Olimpiada Balcanică de matematică pentru juniori (JBMO), desfășurată în localitatea Agros (Cipru), în perioada 20-24 iunie 2019. Andrei, elev al Colegiului Național “Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște a absolvit clasa a VIII-a, iar în posesia medaliei de aur a intrat după ce a obținut punctaj maxim.

La cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei Blacanice de mateamtică pentru juniori, România a fost reprezentată de 6 elevi, iar alături, de Andrei Radu Lecoiu, s-au mai aflat David Andrei Anghel (Școala Gimnazială nr. 56, București), Iustinian Cristian Constantinescu (Școala Gimnazială “George Bacovia, București), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București), Andrei Moldovan (Școala Gimnazială nr. 79, București) și Lucia Rișnoveanu (Școala Gimnazială “Spectrum”, Constanța). La fel ca Andrei, primii patru elevi au obținut aurul, iar Lucia argintul.

În clasamentul neoficial pe țări, România a ocupat detașat locul 1, cu 219 puncte obținute din 240 maxime. Pe locul 2 s-a clasat Bulgaria (141 p), iar pe 3 a terminat Grecia, cu 117 puncte. La ediția din acest an a JBMO, au concurat elevi din țări precum Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia, Muntenegru, Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Ecuador, Franța și Kazahstan.

Sursă foto: Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!