Un dâmbovițean a renunțat la preoție pentru politică și afaceri! Vezi ce a devenit fostul preot după ce și-a dat demisia din Parohia Ștefănești

Publicitate

Ionuț Parghel

Un caz neobișnuit s-a petrecut  zilele trecute în orașul Pucioasa. Adrian Drăgan, fost preot în Parohia Ștefănești a renunțat la viața monhală pentru a intra în politică și afaceri.

Imediat, după ce și-a dat demisia din Parohie, acesta a ajuns purtător de cuvânt la PRO România Pucioasa, dar în același timp a devenit și managerul unei societăți comerciale de transporturi: “Optim Drăgan Trans SRL”, înființată de curând.

“M-am hotărât să fac acest pas deoarece consider că este absolut nevoie de o implicare cât mai mare a fiecăruia dintre noi în viața cetății. Este foarte important ca să nu fim doar spectatori, ci să fim persoane care își pun la dispoziție atât expertiza cât și dorința de a face ca lucrurile să meargă cât mai bine. Am intrat într-un partid care este nou, care dorește să aducă un suflu nou în viața politică și socială românească și acest lucru mie îmi dă mari speranțe că vom reuși”, a spus fostul preot într-o conferință de presă.

La scurt timp după deciza luată de Adrian Drăgan, cu privire la retragerea din viața monahală, Arhiepiscopia Târgoviștei a intervenit în acest caz cu un comunicat de presă.

„Urmare apariției în spațiul public a informației conform căreia domnul Adrian Drăgan, noul purtător de cuvânt al PRO România Dâmboviţa a renunțat, prin demisie, la activitatea clericală pentru a intra în politică, facem următoarele precizări:

Domnia sa a înaintat solicitarea de retragere pentru totdeauna din activitatea clericală înainte ca instanța civilă să pronunțe hotărârea privind divorțul acestuia, întrucât, datorită situației familiale, potrivit

regulamentelor bisericești, urma să fie judecat de către Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, la finalul acestui proces existând
riscul de a fi caterisit.

După ce a solicitat retragerea pentru totdeauna din activitatea

clericală, domnul Adrian Drăgan a făcut parte, pentru o scurtă vreme, din clerul Mitropoliei de Milano şi Aquileia, o grupare schismatică nerecunoscută de Ortodoxia Universală, fapt care a atras, potrivit legislației bisericești în vigoare, judecata Consistoriului eparhial, care s-a pronunțat în favoarea caterisirii(excluderii) acestuia din rândul preoților Bisericii Ortodoxe Române.

Nu am fi făcut aceste precizări, dacă domnul Drăgan Adrian ar fi

relatat situația domniei sale, potrivit realității.”

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!