UBER, interzis într-un oraş din România. Care este motivul

Publicitate

Ştefan Khalil
De acum înainte, șoferii UBER nu își vor mai putea desfășura activitatea în Cluj – Napoca. Decizia vine din partea Tribunalului Specializat Cluj, dar nu este una definitivă. Compania se declarặ ,,foarte’’ dezamăgită de această decizie și va face apel.

Potrivit Tribunalului Specializat Cluj, adoptată miercuri, această decizi trebuie să fie publicată de Uber, în publicații de largă circulație.„Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC Uber Systems România SRL şi Rasier Operations B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtelor. Obligă pârâtele la plata în favoarea intervenienţilor a sumei de 60 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.
În 2016, Asociaṭia de Monotorizare Taxi Transilvania, a deschis un proces împotriva Uber, la Cluj – Napoca, transmis joi, dupặ precizặrile fặcute în speṭa Uber la nivel European prin decizia de la finalul anului 2017 a CJUE, ,,iată că şi instanţele de judecată din România califică activitatea realizată de Uber ca fiind aceea a unui transportator care realizează activităţi de transport fără deţinerea de autorizaţii legale în aces„
Compania Uber a reacṭionat asupra acestei decizii. ,, Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice şi mii de şoferi câştigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie şi vom face apel. Aşa cum a declarat şi noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autorităţile, iar între timp facem paşi proactivi către un model licenţiat”, arată oficialii Uber România în documentul citat..

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!