Trei şcoli din Târgovişte vor fi reabilitate şi modernizate cu bani europeni

Publicitate

Îmbunătățirea infrastructurii educaționale reprezintă o prioritate pentru actuala administrație locală care are în plan să acceseze fonduri externe pentru reabilitarea, modernizarea și, unde este cazul, extinderea tuturor unităților de învățământ din municipiu.

În momentul de față echipa administrativă a Primăriei Târgoviște a accesat fonduri pentru Școala nr. 8 „Mihai Viteazul”, de Şcoala nr. 13 „Matei Basarab” şi de Şcoala nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, valoarea totală a acestor trei proiecte ridicându-se la aproximativ 60 de milioane lei vechi.
Proiectele se află în stadii avansate, deja la două dintre instituțiile de învățământ, respectiv Școala „Mihai Viteazul” şi Școala „Matei Basarab”, a fost realizată evaluarea în teren de către specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională, aceasta fiind de altfel ultima etapă înaintea semnării contractului de finanțare.
„Legat de infrastructura educaţională din municipiul Târgovişte, la capitolul şcoli vă pot spune că avem proiecte pentru trei şcoli care au fost deja depuse la finanţare. Este vorba de Şcoala nr. 8 „Mihai Viteazul” din Micro IX, de Şcoala nr. 13 şi de Şcoala nr. 6 din Micro VI, aceasta fiind ultima depusă la finanţare. Valoarea totală a acestor trei proiecte depăşeşte 60 de milioane de lei, deci 600 miliarde lei vechi. Pentru Şcolile nr. 8 şi 13 am avut loc şi vizitele în teren ale reprezentanţilor ADR Sud Muntenia şi este practic ultima etapă înaintea semnării contractului de finanţare. După aceea vom trece la proiectare, acolo unde nu avem, şi la licitaţia de execuţie, după obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!