Tot ce a fost construit ilegal la Belina va fi dărâmat. Anunțul făcut de Ministrul Mediului

Publicitate

Alexandra Orțan

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că toate clădirile din insula Belina care au fost construite ilegal vor fi dărâmate.

Costel Alexe a anunțat, duminică, la un post de televiziune, distrugerea clădirilor ce nu corespund reglementării și legislației de mediu în vigoare.

”Vor fi depuse diligențe pentru expertizarea construcțiilor ilegale fie în vederea autorizării acestora, fie a înlăturării lor în cazul în care normele nu permit autorizarea”, spune Costel Alexe.

Ministrul Mediului a mai spus că și-a programat o vizită la Belina în data de 25 mai.

”Din păcate, insula Belina era un paradis de care profitau Liviu Dragnea și toți acoliții lui deși nu-l aveau în proprietate. Colegii de la Apele Române vor merge acolo, și eu mi-am programat o vizită, să vedem ce statut îi vom putea aduce, ce formă de administrare și, mai ales, ce vom putea face acolo ca statul român să câștige de pe urma acestui complex și să ne asigurăm că resursele de apă nu vor fi afectate. Mâine voi face o vizită în județul Teleorman și voi ajunge și la Belina. Tot ce este ilegal acolo și nu corescpunde legislației de mediu în vigoare va fi dărâmat”, a mai adăugat Costel Alexe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!