TOP 3 lucruri de care TREBUIE să ții cont după operația de mărire a bustului

Publicitate

Implantul de silicoane a devenit o procedură la care din ce în ce mai multe femei apelează. Fie că nu sunt mulțumite de aspectul și mărimea sânilor, fie din anumite cauze medicale, implantul mamar este varianta optimă de îmbunătățire a aspectului bustului. După ce iei decizia de a face această intervenție chirurgicală, trebuie să fii extrem de atentă la toate recomandările pe care doctorul ți le face și trebuie să respecți întru totul regulile post operatorii pentru o recuperare rapidă și ușoară.

Uite un top al celor 3 lucruri de care e nevoie sa tii cont dupa o astfel de interventie:

  1. În primele ore de la operație trebuie să rămâi în repaos la pat

Deși pare o procedură ușoară, trebuie știut că operația de implant mamar presupune introducerea unor proteze sunt mușchiul pectoral, iar în primele ore de după operație trebuie să stai în pat cu un sutien special.

După 3-4 ore te poți ridica ușor și poți încerca să te miști cât mai natural. De obicei, după 8-10 ore poți pleca liniștită acasă, însă trebuie să ai mare grijă să nu te lovești sau să nu faci mișcări prea bruște. De asemenea, timp de 3-4 luni este indicat să nu dormi pe burtă, deoarece este necesar să se maturizeze capsula din jurul implantului. Dacă vrei ca sânii tăi să aibă exact forma pe care ți-ai dorit-o, trebuie să eviți orice factor exterior care poate perturba buna recuperare a sânilor tăi.

  1. Poți face duș după câteva zile, însă apa nu trebuie să fie foarte fierbinte

De regulă, după ce ajungi acasă tot ce îți dorești este să faci un duș, însă în această situație este complet interzis ca apa să fie fierbinte deoarece poate stimula sângerarea. Un duș călduț este ideal, iar acest lucru îl poți face la câteva zile după operație. Având în vedere că pansamentele trebuie să se păstreze intacte, trebuie să ai deosebită grijă și atenție atunci când faci baie.

  1. Îți poți relua activitățile la locul de muncă la o săptămână după operație

După o astfel de intervenție, se recomandă să stai în rapaos și mai ales să nu ai activități care să presupună efort fizic. Totuși, te poți întoarce la locul de muncă după aproximativ 7 zile de la operație. Sportul este indicat să fie reluat după minim o lună, iar acest lucru trebuie făcut treptat. Nu trebuie să faci exerciții prea intense din prima, ci să începi cu exerciții ușoare pentru picioare, apoi cele pentru trunchi, apoi alergare, etc. Când faci sport va trebui să porți o bustieră sau un corset care să susțină bine sânii.

Trebuie să știi că dacă intenționezi să rămâi însărcinată și te preocupă problema alăptatului, trebuie să discuți acest lucru cu medicul tău înainte de intervenția chirurgicală și să îți prezinte atât beneficiile, cât și riscurile pe care le poți avea atunci când vei dori să îți alăptezi bebelușul.

Odată ce te-ai decis că implantul mamar este ceea ce îți dorești, trebuie să adopți și un comportament disciplinat atât înainte, cât și după intervenție. O recuperare rapidă și ușoară depinde, în primul rând, de atenția și capacitatea ta de a pune în practică toate recomandările medicului tău estetician. Cu cât vei fi disciplinată și vei asculta toate sfaturile care îți sunt date, cu atât procesul de recuperare se va desfășura fără niciun fel de complicație iar tu vei avea cei mai frumoși sâni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!