TELVERDE la nivel național pentru COVID-19. În Dâmbovița, măsuri dispuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa

Publicitate

Prefectul judeţului Dâmboviţa a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa în contextul situației naționale, generate de înmulțirea cu încă două a cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu coronavirus.

Au fost aprobate două hotărâri ce vizează aprobarea locaţiilor ce corespund condiţiilor de carantinare, identificate în municipiul Târgovişte, oraşele Pucioasa și Titu şi comuna Voineşti, cu o capacitate totală de aproximativ 100 de locuri, dar și stabilirea şi verificarea de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a măsurilor ce trebuie respectate de către persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină, după caz, precum şi monitorizarea zilnică a stării de sănătate a acestor persoane prin verificarea semnelor şi simptomelor de boală conform definiţiei de caz.

S-a hotărât ca DSP Dâmboviţa să recolteze, prin personal propriu, probele biologice de la persoanele aflate în carantină (dacă este cazul) şi transportarea acestora la cel mai apropiat centru de testare.

Amintim că, până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa, nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19. De asemenea, până la acest moment se află în izolare la domiciliu 37 de persoane asimptomatice.

La nivel naţional, a fost înfiinţată linia TELVERDE cu apelare gratuită la numărul 0800800358 pentru cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 şi despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

În România, sunt înregistrate până acum trei cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!