Teatrul Tony Bulandra marchează Centenarul cu un spectacol-eveniment și proiecții de film

Publicitate

Teatrul Tony Bulandra a pregătit momente artistice deosebite, dedicate Centenarului, ce vor avea loc la Târgoviște pe 1 și 2 decembrie 2018 vor fi o impresionantă sărbătoare a Centenarului.

Astfel, chiar de Ziua Națională, pe 1 Decembrie, în Piața Tricolorului, de la ora 16:00, va avea loc spectacolul-evocare „Ferdinand și Regina Maria”. Momentul va fi unul înălțător și va avea în distribuție actori ai Teatrului Tony Bulandra: Ioana Farcaș, Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean. La ora 18:00, primarul municipiului, Cristian Stan, va aprinde luminile bradului de Crăciun din acest an, deschizând totodată și Orășelul lui Moș Crăciun.

Ziua de 2 decembrie este dedicată proiecțiilor de film. La Teatrul Tony Bulandra, Sala Mare, vor avea loc trei proiecții. Primul, de la ora 16:00, filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani”, o producție Agerpres. Materialul punctează, pe lângă ziua de 1 Decembrie 1918, şi actele premergătoare Marii Uniri. De asemenea, arată cum a fost împărţită România Mare şi care a fost impactul economic, cultural în viaţa de zi cu zi a românilor de peste hotare.

Un eveniment cu însemnătate deosebită este și proiecția de la ora 18:30 a filmului „Trenul fantomă” cu actorul Tony Bulandra în rol principal, film realizat în 1933, foarte reușit în generarea suspansului. Această proiecție de gală va fi prezentată de criticul de film Irina Margareta Nistor.

De la ora 20:00, filmului inspirațional „Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula, primul regizor cu dizabilități din România. Povestea lui de viață inspiră audiențe largi în cadrul speech-urilor inspiraționale pe care le ține sau prin filmele sale. „Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume, unii lângă alții. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.”

Toate aceste proiecții de film au acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!