Târgoviștea, pregătită de iarnă. Peste 60 de utilaje și 250 de oameni, gata să se lupte cu zăpada

Publicitate

Pentru a nu fi prinsă pe picior greșit de iarnă, mai ales că în multe zone ale țării au căzut deja primele ninsori, aducând cu ele o sumedenie de probleme și de nervi, administrația de la Târgoviște are deja pregătit comandamentul de iarnă.

Direcția de Salubritate, firma care se ocupă de deszăpezirea orașului, dispune de 60 de utilaje de deszăpezire, are necesarul de nisip, sare și material antiderapant, dar și o cantitate importantă de motorină, achiziționată deja.

Comandamentul uman de iarnă este și el format din 100 de oameni, în caz de urgențe alăturându-li-se la intervenții salariați de la toate instituțiile subordonate Primăriei, precum și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Ca și în anii trecuți, va fi funcțional și un dispecerat care va funcționa non stop.

În această dimineață, am trecut în revista utilajele avute la dispoziție de către administrația locală târgovișteana pentru activitatea de deszăpezire.

”Cele peste 60 de utilaje proprii, stocurile consistente de sare, nisip și carburant, precum și un efectiv de aproximativ 250 de oameni mobilizați reprezintă tot atâtea argumente că sezonul rece nu ne va lua prin surprindere. (…) Când este cazul, avem ședințe și la ora 5 dimineața și cred că și în acest an vom fi gata să răspundem oricăror solicitări. Va fi public și numărul de telefon unde se poate solicita intervenția mijloacelor și utilajelor de deszăpezire și vom fi pregătiți pentru orice fel de intervenție. S-au achiziționat anul acesta și utilaje speciale pentru împrăștierea materialului antiderapant pe trotuare, care se adaugă flotei de utilaje pe care noi o avem la dispoziție, autogreder, sărărițe cu lamă, cisterne încărcătoare, basculante”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!