Târgoviștea, curățată cu… amenzi | FOTO

0
Publicitate

Dacă mulți târgovișteni nu o fac și se complac într-o mizerie, uneori de nedescris, curățenia orașului în unele zone cade în sarcina angajaților Eco Sal, societatea de salubritate din subordinea Primăriei Târgoviște. Profitând de… primăvara din mijlocul iernii, administrația a demarat o amplă acțiune de ecologizare, fiind ”atacate” perimetrele care arătau îngrozitor.

Zilele acestea, zonele aferente străzii Avram Iancu, microraionul nr. IX, au fost curățate și aduse în stadiul de nerecunoscut de aproximativ 50 de muncitori aparținând Direcției de Salubritate și SC ECO-SAL SRL, beneficiind și de sprijinul Poliției Locale.

”Din păcate, am constatat că sunt cetățeni care nu conștientizează că păstrarea curățeniei poate fi realizată numai prin efortul tuturor. Am solicitat în mod expres luarea unor măsuri sancționatorii drastice împotriva celor care consideră strada, parcarea sau spațiul verde că reprezentând propriul coș de gunoi”, a declarat primarul Cristian Stan.

Compartimentul Protecția Mediului al Poliției Locale Târgoviște anunță că, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie, a efectuat acţiuni de control în Microraioanele II, III, IV, V, VI, prin care au fost verificate asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces, a zonelor verzi, a rigolelor şi existenţa depozitelor necontrolate de deşeuri şi a bunurilor abandonate pe domeniul public. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale persoanelor, proprietari de terenuri, care au depozitat deșeuri menajere și industriale fără a respecta normele legale. Au fost verificate 31 de puncte de lucru ale unor societăți comerciale ce au ca domeniu de activitate jocuri de noroc și pariuri sportive, constatându-se că acestea dețin contracte de salubrizare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele