Târgoviștea ar putea primi alte fonduri europene pentru șoseaua de centură

Publicitate

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că zilele acestea Autoritatea Autoritatea de Management pentru fonduri europene a retransmis proiectul de modernizare a șoselei de centură de la Târgoviște la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Proiectul va intra din nou la evaluare și are totuși șanse să primească iar finanțare din fonduri UE.

În momentul de față proiectul a fost preluat de Consiliul Județean Dâmbovița și partenerii săi, Primăriile Târgoviște și Răzvad.

„Acum, practic proiectul s-a întors în faza inițială, la evaluare, și așteptăm să vedem care va fi soluția care va fi dată de către ADR, Ministerul Dezvoltării. Vom face toate demersurile legale pentru a asigura finanțarea din fonduri europene a proiectului, această modalitate de finanțare în parteneriat cu Consiliului Județean este singura modalitate pe care o avem la dispoziție prin Programul Operațional Regional, deci pe ceea ce înseamnă fonduri europene în momentul de față și, repet, vom face tot ceea ce putem din punct de vedere legal pentru a asigura această finanțare”, a declarat primarul Cristian Stan.

Proiectul, care a debutat în anul 2009, deci în urmă cu 10 ani, a trecut prin etape care mai de care mai controversate, din toți constructorii niciunul nu a putut să ducă lucrarea la capăt.

În ultimii ani, în timpul mandatului actualului primar, administrația a încercat din răsputeri să salveze proiectul, care trebuie să fie gata până în decembrie 2018.

S-a reușit până la urmă doar reabilitarea podului de la Valea Voievozilor și s-au asfaltat la două straturi Bulevardele Eroilor și Petru Cercel. Odată ce se vor obține noi fonduri, se dorește ca proiectul gigant să fie împărțit pe loturi, între mai mulți constructori.

Primarul Cristian Stan a declarat în repetate rânduri că șoseaua de centură va fi realizată, indiferent cu ce fonduri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!