În Târgovişte vor fi construite și amenajate trei parcuri

Publicitate

Administrația locală târgovișteană a depus în vederea finanțării al treilea proiect care are în vedere extinderea spațiului verde al municipiului Târgoviște. Astfel, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi construit un parc.

”În cea mai parte parte, noua investiție presupune amenajarea unui spațiu verde generos, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. În plus, parcul va fi dotat și cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi. Parcul va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

Vă reamintim că, la Târgoviște, vor mai fi construite două parcuri: Parcul Tineretului în cadrul proiectului ce se desfășoară în zona fostei Unități militare de la Gară, și Skateparkul – în zona Parcului Chindia. În cadrul acestor trei proiecte, suprafața verde a orașului se va mări cu peste 70.000 mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!