TÂRGOVIŞTE: Tratamente împotriva insectelor de disconfort

Publicitate

O nouă etapă de aviotratamente împotriva insectelor de disconfort la Târgoviște. Primăria anunță pentru perioada 29 iunie- 5 iulie, în intervalul orar 5:30 – 10:30, acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (țânțari, muște, omizi, gândaci etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgoviște și în cartierele Priseaca şi Sagricom.

Acţiunea se va efectua în prima zi a intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă la termenul menţionat, vor fi condiții de vânt, ploi sau grindină,  acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi.

Agricultorii și apicultorii din zonă sunt atenționați că se vor folosi substanţe produse de Divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice: insecticidul AQUA K-OTHRINE, K-OTHRINE PROFI EC 250 și SOLFAC EW 050, insecticid formulat special pentru avio-tratamente și aplicare ULV.

Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice. În aceste condiții, proprietarii famililiilor de albine sunt rugați să ia măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!