TÂRGOVIȘTE: Scandal mare! Hingheri acuzați că au intrat noaptea pe o proprietate privată, de unde au “ridicat” un câine și ar fi amenințat un bărbat

Publicitate

În cursul nopții de 13 spre 14 iunie, Poliția Municipiului Târgoviște a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că, în acea noapte, în jurul orei 23.30, lucrători ai unei instituții publice din Târgoviște au pătruns fără drept pe o proprietate privată, au amenințat un bărbat și au ridicat un câine al cărui proprietar este reclamanta.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și furt.

Totodată, în legătură cu această plângere, în ziua de 15 iunie, Poliția Municipiului Târgoviște a înregistrat două apeluri pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Prin intermediul primului apel, în jurul orei 10.49, un bărbat a sesizat că a identificat la un adăpost pentru animale un câine care fusese luat de hingheri.

Prin cel de al doilea apel, în jurul orei 10.51, un bărbat a sesizat că mai multe persoane provoacă scandal la Adăpostul de câini din Aninoasa.

Doi polițiști din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Târgoviște s-au deplasat la fața locului pentru a interveni și a efectua verificări.

Întrucât cei doi bărbați adresau injurii și cuvinte jignitoare atât polițiștilor ajunși la fața locului, cât și medicului veterinar, aceștia au fost sancționați contravențional conform Legii 61/1991.

Totodată, în uma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi bărbați nu dețin documente care să ateste că dețin legal câinele în litigiu, animalul neavând nici microcip de identificare.

Acestora li s-a adus la cunoștință procedura de ridicare a unui animal din adăpost, în sensul că pot efectua demersuri pentru adopția câinelui.

În cadrul dosarului penal, polițiștii continuă cercetările sub supravegherea și coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, iar la finalizarea acestora se va propune soluție legală prin unitatea de parchet.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!