TÂRGOVIŞTE: Garajele dispar, mormanele de gunoi se… înalță | FOTO

Publicitate

În Micro IX din Târgoviște, garajele dispar unul câte unul, de la o zi la alta, însă la pubele și mai ales pe lângă containere se înalță mormanele de gunoi. Locatarii străzilor Radu Gioglovan și Avram Iancu, somați să își demoleze garajele până pe 18 februarie, deoarece primăria va derula și aici proiectul de amenjare parcări și spații verzi, s-au pus pe tăiar și ”ras” aceste construcții.

Însă cum timpul acordat de administrație este cam scurt, zic ei (o săptămână), oamenii se grăbesc și să scape de tot ceea ce au ”depozitat” ani în șir pe lângă autoturisme. Nu e mai puțin adevărat că unii nici nu aveau mașini, dar aveau garaje transformate în minidepozite pentru tot felul de lucruri ce le prisoseau prin case. Tocmai aceștia par cei mai nemulțumiți de măsura primăriei. Mai ales că ar fi existat și o mică dispută în cartier, unde se pare că inițial somațiile au avut ca destinație numai garajele construite pe fostul spațiu verde, ai căror proprietari însă au sărit nervoși să fie ”egalitate” și să dispară și cele dintre blocurile turn.

Odată cu operațiunea ”garajul”, ca peste tot la Târgoviște, și în Micro IX pubelele de gunoi nu mai fac față. Salariații Supercom au sosit la prima oră să ridice gunoiul, fiind prezenți la muncă și angajați ai Direcției de Salubritate a primăriei, care au încărcat deșeurile în remorci. Cu toate acestea, spre după amiază, zona fostelor garaje arăta ca după… bombardament, iar unii își lăsaseră gunoiul chiar pe locul fostului garaj, fără să se mai obosească să-l ducă în perimetrul pubelelor.

În ceea ce privește proiectele administrației, știrea că anul 2018 a început ”în forță” cu noi demolări de garaje inestetice a fost salutată de mulți târgovișteni și din alte cartiere, care îmbrățișează ideea că orașul arată mult mai bine și mai civilizat fără aceste construcții care mai de care mai urâte și care îi cer primarului Cristian Stan să ia ”taurul de coarne” și în alte microraioane.

În continuare așteptăm măsurile primăriei în ceea ce privește garajele de pe terenurile particulare, la fel de inestetice, situate în diverse puncte din municipiu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!