TÂRGOVIŞTE: A demarat uriașul proiect de la fosta UM Gară. Vom avea mall, stadion, dar şi parc de 16.000 mp

Publicitate

Au demarat lucrările la cel mai important proiect târgoviștean de după 1989. În 5 ani, în zona fostei unități militare de la Gara Târgoviște Sud, totul va fi schimbat radical, iar dintr-un câmp plin de bălării va rezulta un perimetru edilitar modern și european.

Iată proiectele care vor acoperi cele 26 de hectare:

– Drum de legătură între Centura municipiului și Gara Târgoviște, la pachet cu rețeaua de apă și canalizare. Termen de finalizare: 8 luni.

– Sediul RAR. Pe 16 iulie se închide licitație privind execuția și, dacă nu vor fi contestații, într-o lună, maxim o lună și jumătate, se semnează contractul.

– Locuințe ANL – faza studiului de fezabilitate pentru utilități. Termen de finalizare: 3-4 ani.

– Mall. Luna aceasta va fi aprobat PUZ-ul. Termen de finalizare: iarna anului viitor;

– Parc (16.000 mp), proiect preluat de Primăria Târgoviște de la Consiliul Județean, va fi finanțat prin POR, Axa 4. Construcția va începe anul viitor.

– Stadion. S-au dat asigurări de la Ministerul Finanțelor că va fi o primă alocare pentru proiectul tehnic (acum există doar studiu de fezabilitate) la rectificarea bugetară din această lună.

– Muzeul tradițiilor militare. Se caută soluții de finanțare pentru clădire și, în parteneriat cu Muzeul Militar Național, va fi adusă aici inclusiv tehnică de luptă.

”La toate acestea, adăugați și faptul că, în urma discuției cu ministrul Mihai Fifor, Primăria Târgoviște va prelua de la MApN un teren de 11 hectare din str. I.E. Florescu, suprafață care întregește zona de la UM Gară. Urmează să hotărâm ce vom face acolo”, a precizat senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

De asemenea, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a completat: ”Au început lucrările de execuție care vizează construirea drumului de legătură dintre Bulevardul Regele Carol I și stradă Petru Cercel, precum și lucrările aferente noii rețele de canalizare. Prin demararea acestor obiective de investiții, marcăm debutul celei mai importante etape de dezvoltare urbanistică a municipiului Târgoviște din ultimii 30 de ani. În momentul de față, suntem la faza de studiu de fezabilitate pentru utilități și, de asemenea, pentru parcul, de peste 16.000 mp, în valoare de 1,5 milioane euro, care va fi finanțat pe Axa 4. Este vorba de un proiect care ne-a fost transmis de Consiliul Județean. În momentul de față actualizăm documentația și va fi depus la finanțare în următoarele luni”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!