Targoviste – de la istorie la paradox

Publicitate

Cu totii am auzit de Targoviste din cartile de istorie – un oras mare, important centru economic (de unde provine si numele), capitala Tarii Romanesti, fortareata lui Vlad Tepes etc.

Din pacate, toate acestea au ramas doar un mit…nici macar potentialul industrial pe care l-a avut nu mai este astazi prezent.
Pentru tinerele generatii, situatia este si mai sumbra. Cum tinerii nu privesc cu melancolia varstnicilor catre trecut, ci cu lipsa perspectivei catre viitor, nu le ramane decat sa se confrunte cu tristul adevar care a impaienjenit societatea targovisteana – peste tot, te impiedici numai de sali de pariuri, pacanele si cazinouri…iar cand te ia durerea de cap, poti sta linistit ca nici farmaciile nu se lasa cautate!

Sa fii tanar si sa-ti duci tineretea in Targoviste acum, in 2017, este practic un concurs de evadare contra timp – cu cat reusesti sa pleci mai repede, cu atat mai bine pentru sanatatea ta mentala. Oricum, lucrurile evolueaza intr-atat de bine incat este mult mai predictibil ca orasul asta “minunat” sa ajunga la statutul de comuna decat sa se mai construiasca vreun cartier nou. Populatia tanara se evapora cu o asa rapiditate incat cei in varsta nici macar nu apuca sa se adapteze cu ideea de a fi pensionar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!