TÂRGOVIŞTE: Creșa Nr.8, în plin proces de reabilitare, modernizare și extindere

Publicitate

Investiții de anvergură la Creșa Nr.8 din municipiul Târgoviște! Unitatea de învățământ preuniversitar va fi reabilitată, modernizată și extinsă cu bani de la Guvern, pe filiera Planului Național de Dezvoltare Locală. Imaginea unității educaționale va fi schimbată radical, iar la finalul proiectului condițiile oferite celor mai mici dintre târgovișteni vor fi unele moderne, spațiile unde copiii și cadrele didactice își vor desfășura activitate vor fi mult mai generoase.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, la această creșă din microraionul IX se vor investi 2 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea actualei clădiri a instituției, dar se va construi și un corp de clădire nou, care ca găzdui un dormitor, o sală de mese, o sală de joacă, bucătărie și un lift pentru alimente. Investiția la această cresă este programată a se finaliza la sfârșitul anului viitor.
Dat fiind faptul că numărul cererilor de inscriere a copiilor în creșe este foarte mare, administrația locală acordă o importanță sporită modernizării, reabilitării și extinderii și altor astfel de unități educaționale din municipiul Târgoviște. Potrivit primarului Cristian Stan în curând vor începe lucrările de modernizare și a altor creșe din municipiu, documentațiile sunt deja realizate și a fost identificată și sursa de finanțare.
„La Creşa nr. 8 din municipiul Târgovişte se implementează prima investiţie pe ceea ce înseamnă Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastrucurii educaţionale din municipiul Târgovişte. Este cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii educaţionale, de fapt marcăm startul celui mai amplu program de modernizare a infrastructurii educaţionale. Legat de această investiţie avem un proiect în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei, este un proiect finanţat prin PNDL şi vizează modernizarea şi reabilitarea corpului existent, plus construirea unui nou corp… Se vede că a început deja săpătura pentru noua construcţie. Eu sper ca această investiţie să se finalizaze undeva până la finele anului viitor. Termenul de execuţie este ceva mai mare pentru că avem şi o extindere, deci o construcţie nouă. Spre exemplu pe zona de extindere vom avea dormitor, sală de mese, sală de joacă, o cameră pentru centrală, lift pentru alimente, bucătărie. Dotările sunt foarte generoase. Este un proiect care se implementează aici în micro IX alături de încă două proiecte importante. De ce vorbim de infrastructura educaţională, de creşe? Pentru că la nivelul municipiului Târgovişte există o cerere destul de importantă de locuri pentru creşă. În momentul de faţă avem, în cele 8 creşe din Târgovişte, undeva la peste 300 de locuri, dar cererea este mult mai mare. După implementarea celor cinci proiecte pe ceea ce înseamnă extinderea creşelor în municipiul Târgovişte vom putea să facem faţă acestor cereri pe care le avem. La Creşa nr. 8 au început lucrările şi este proiectul cel mai avansat (…) La Creşa nr. 2 s-a luat avizul de la Ministerul Culturii, urmează să intrăm din nou cu indicatorii în CL Târgovişte şi apoi şi această investiţie va intra pe cursul normal. De fapt aceasta este investiţia cea mai întârziată. Urmează Creşele nr. 14 şi nr. 16.. unde avem realizate proiectele, suntem în faza de obţinere a autorizaţiilor de construcţie şi vom începe cel mai probabil în această toamnă, după finalizarea licitaţiei de execuţie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!