TÂRGOVIŞTE: Autoritățile locale, pregătite pentru a nu fi luate prin surprindere de iarnă

Publicitate

Primăria Târgoviște, pregătită pentru iarna! Direcția de Salubritate dispune la momentul acesta de utilaje, resursă umană și de toate materialele de care are nevoie pentru a face față acțiunilor de deszăpezire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost activat, a avut deja loc deja o ședință în cadrul căreia s-au stabilit toate măsurile de intervenție care să fie puse în practică o dată cu începerea ninsorii și nu numai. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, au verificat la sediul Directiei de Salubritate, operatorul acreditat pentru activitatea de deszăpezire, dacă utilajele sunt pregătite de intervenție. Potrivit primarului Cristian Stan, la momentul acesta municipalitatea dispune de peste 50 de utilaje de deszăpezire, avem aproximativ 500 de tone de nisip, 800 de tone de sare și peste 4000 de litri de motorină. În ceea ce privește resursa umană, autoritățile locale se bazează permanent pentru activitatea de deszăpezire pe 250 de oameni, iar în caz de urgență se vor alătura la intervenții jandarmi, dar și oameni de la Garnizoana Târgoviște, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și de la toate instituțiile subordonate Primăriei.

„Direcția de Salubritate este operatorul acreditat pe municipiul Târgoviște pentru activitatea de deszăpezire. Și în acest an, municipiul Târgoviște, Primăria Târgoviște este pregătită să intervină… Avem peste 50 de utilaje care sunt pregătite să facă față situațiilor. De asemenea, avem aproximativ 250 de oameni pe care ne bazăm în activitatea de deszăpezire, de la Direcția de Salubritate, ECO-SAL, Municipal Construct, la care mai putem adăuga și voluntari pentru situații de urgență. În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență am aprobat toate aceste măsuri aferente deszăpezirii și am stabilit ca și de la Inspectoratul de Jandarmi, în caz de urgență, vom avea la dispoziție aproximativ 20 de oameni. De asemenea vom avea oameni și de la Garnizoana Târgoviște plus Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deci, suntem pregătiți… Ca și stocuri, în momentul de față avem aproximativ 500 de tone de nisip, 800 de tone de sare, peste 4000 de litri de motorină, astfel încât să putem interveni atunci când este nevoie. Sper să avem o iarnă care să nu ne ridice probleme deosebite din punct de vedere al activității de deszăpezire, însă și dacă situația o va impune, repet, avem totul pus la punct pentru a putea să intervenim cât se poate de repede. Avem și un Dispecerat, vom anunța numerele de telefon… De asemenea va fi implicată și Poliția Locală în această activitate. De altfel, dacă vor fi căderi importante de zăpadă tot ceea ce înseamnă aparatul Primăriei Municipiului Târgoviște plus instituțiile subordonate, toate vor fi angrenate pentru activitatea de deszăpezire.

Este important ca toată lumea să depună eforturi pentru a putea să depășim anumite situații… Dacă nu vor fi căderi masive de zăpadă sigur că vom face față mai ușor, însă în situația în care vom avea probleme toată lumea trebuie să fie implicată în această activitate. Trebuie avut în vedere acest lucru și de către cetățeni, spre exemplu unde își lasă mașinile, în anumite zone ar trebui evitată parcarea pentru că împiedică realizarea activității de deszăpezire. Până acum târgoviștenii au colaborat foarte bine cu administrația locală și nu au fost probleme deosebite din acest punct de vedere. De asemenea, și constructorii care au lucrări pe raza municipiului Târgoviște și au predate amplasamente vor trebui să asigure această activitate, dacă nu vor asigura o vom face noi pe banii lor, pentru toate amplasamentele pe care se lucrează în acest moment”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!