TÂRGOVIŞTE: Asistaţii sociali nu vor să muncească din cauza… ,,depresiei’’

Sursă foto: captură stirileprotv.ro
Publicitate

Incredibile motivele pentru care 300 de asistați sociali din Târgoviște nu s-au dus să muncească. ,,Am avut o depresie puternică, n-am putut să mă controlez, trebuie să stau în casă’’ . Din ce în ce mai mulți oameni în România s-au certat cu munca și prefera să stea acasă pe ajutor social, decât să muncească și sa își asigure o viață mai decentă.

În urma verificărilor, se pare că cele mai multe cazuri ale celelor care stau în șomaj sunt din cauza depresiei. Reprezentanțîi primăriei au depus plângere împotriva acestora și îi acuză  ca vor să păcălesc sistemul. O târgovişteancă care primeşte ajutor social a declarat că în urmă cu câțiva ani a suferit o depresie puternică și nu mai poate munci. “Nu pot să muncesc! Nu pot să stau în frig. Am probleme cu capul, am avut o depresie puternică, n-am putut să mă controlez, trebuie să stau în casă la căldură. N-am școală, îmi trebuie diplome, îmi cere probe. Eu mai sunt femeie să dau probe, să mă duc la şcoală?!” , a declarat aceasta pentru ProTV.

Mai este și un alt caz în care un medic a ajutat o mamă a 8 copii, perfect sănătoasă, să primească ajutor social. Sunt sănătoasă, dar dacă am copil mic… de ce să ne taie ajutorul, cu ce mai trăieşte copiii?”

Primarul Cristian Stan  municipiului Târgoviște a vorbit despre acest caz al ajutoarelor sociale, acuzându-i pe aceștia că folosesc tot felul de scuze și vor doar să fugă de muncă.

Comisia de la Colegiul Medicilor îi va audia pe doctorii care au ajutat la întocmirea acestor dosare. La fel și poliția a început să investigheze acest caz.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!