În țară, 1629 cazuri noi de COVID-19, în 24 de ore, din care 35 în Dâmbovița

injecting injection vaccine vaccination medicine flu man doctor insulin health drug influenza concept - stock image
Publicitate

1629 cazuri noi de COVID-19 în România și alte 42 de decese au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică pentru ultimele 24 de ore.

În Dâmbovița, numărul cazurilor fluctuează, dar de trei zile, din fericire, nu s-a mai înregistrat niciun deces asociat COVID-19.

Astăzi, în județ, conform Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, situația este următoarea:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 3.835 (35 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 3.302
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 144
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 481
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 211
  • Persoane pozitive la retestare: 10.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 14 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și o misiune de transport/recoltare probe biologice.

În perioada 21-24 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

Au fost organizate 96 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali si jandarmi.

Astfel, au fost verificate 719 obiective/locații  și au fost legitimate 7192 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 973 de  mijloace de transport, dintre care 354  mijloace de transport public. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!