Tabără de creație la Târgoviște. O vară de poveste pentru 120 de copii

Publicitate

Luni, 2 iulie, la Târgoviște, va avea loc deschiderea Taberei de creație intitulată ”O vară de poveste”. Ajunsă la ediția a VII-a, tabăra va cuprinde opt ateliere: Icoane pe sticlă, Pictură naivă, Olărit, Sculptură în piatră, Hand-made, Micul artizan, Decorațiuni din hârtie, Mărgele și mărgeluțe.

Sunt înscriși peste 120 de copii. O parte dintre ei va participa la o excursie de documentare. Anul acesta vor merge în județul Brașov, în comuna Măieruș, la o fermă de capre, unde vor experimenta mâncarea tradițională și vor ”trăi pe propria piele” o zi în satul de altădată.

În ziua deschiderii taberei, începând cu ora 11,30, va avea loc un eveniment unic: transformarea unor obiecte din lut, uscate în prealabil, în obiecte utilitare de uz gospodăresc, prin arderea lor în cuptorul de ars ceramică.

Amintim că, anul trecut, în cadrul Departamentului de Cultură Tradițională al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, organizatorul taberei, a fost inițiat un proiect de salvare a acestui meșteșug tradițional, olăritul, prin construirea unui cuptor de ars ceramică. Cuptorul a fost construit în tehnică tradițională de un meșter adus de la Gheoboaia, Ioniță Gheorghe. De altfel, domnia sa este cel care susține aceste ateliere de olărit, fiind un colaborator apropiat al Centrului de Cultură.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!