Sute de copii din Dâmboviţa, ajutați să se înscrie la școală

Publicitate

Grădinițele estivale Salvați Copiii și-au atins scopul în Dâmbovița, unde sute de copii au reușit să se înscrie la școală și să urmeze cursurile în continuare. Potrivit datelor oficiale, în ultimii cinci ani, dintre cei 346 de copii integraţi în grădiniţele estivale ale Salvaţi Copiii din Dâmboviţa, 318 au fost înscrişi mai departe în sistemul de învăţământ, iar opt au emigrat, alături de părinţi. 20 dintre copii au părăsit localitatea împreună cu familiile lor şi nu au putut fi colectate date despre ei.

Organizaţia Salvaţi Copiii dezvoltă programe de includere preşcolară şi şcolară dedicate copiilor proveniţi din medii defavorizate încă din anul 1999.

Grădiniţele estivale, organizate anual, constituie o modalitate prin care copiii din comunităţi sărace, cei mai mulţi de etnie romă, sunt atraşi către şcoală, ajutaţi să se integreze în plan educaţional şi să recupereze lacunele provocate de lipsa educaţiei preşcolare.

Și anul acesta, 1.000 de copii din comunităţile vulnerabile vor merge la grădiniţă în iulie şi august în următoarele județe: Argeş, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Suceava şi Bucureşti.

Acestea vor funcţiona în perioada 2 iulie – 31 august 2018 pentru a pregăti copiii cu vârste între 5 şi 7 ani, care nu au mai fost la grădiniţă, pentru începerea şcolii. În acest fel este facilitată integrarea şcolară pentru a preveni abandonul şcolar pe termen lung al copiilor proveniţi din medii vulnerabile socio-economic.

Selecţia copiilor a fost făcută având în vedere o serie de criterii: copiii din comunităţi defavorizate, de vârstă preşcolară, care nu au avut posibilitatea parcurgerii etapei preşcolare de învăţământ, fie pentru că nu au fost înscrişi în sistemul de învăţământ, fie pentru că, deşi au fost înscrişi, au avut o frecvenţă redusă, ceea ce îi va plasa în risc de abandon şcolar. La includerea în program sunt selectaţi cu prioritate copiii care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!