Surpriză mare pentru cei mici. ”Căutătorii oului de ciocolată”, în Parcul Central din Pucioasa

Publicitate

Primăria orașului Pucioasa are și anul acesta o surpriză mare pentru cei mai mici locuitori ai stațiunii! Vineri, 26 aprilie, de la ora 12.00, va avea loc concursul ”Căutătorii oului de ciocolată”. Copiii vor putea din nou participa la ”vânătoarea” ouălor de Paști, ascunse în diverse locuri din Parcul Central.

Evenimentul s-a desfășurat și anul trecut, fiind dedicate copiilor între 3 și 10 ani. În Săptămâna Mare din 2017 au fost ascunse în parc 800 de ouă, dintre care 500 au fost de ciocolată, restul – gata fierte și numai bune de mâncat de Paști. Anul trecut, sutele de copii participanți, ”ajutați” de părinți, au avut de găsit 1000 de ouă de ciocolată.

Obiceiul, deosebit de atractiv pentru copii, provinde de la sași. La aceștia, în duminica Paștelui, Iepurașul pus pe șotii ascundea ouă și multe alte dulciuri în iarbă. Copiii sctocesc prin grădini, în parcuri, prin poieni, adunând în coșulețe fiecare surpriză găsită. Unii se iau la întrecere, fac echipe, numai să nu lase bunătățile nedescoperite. Un obicei destinat bucuriei celor mici, îmbrățișat cu succes și la Pucioasa.

(sursa FOTO: captură Filmări aeriene Pucioasa)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!