Succes istoric pentru Chindia Târgoviște la Pitești! Viorel Moldovan: “Mă bucur că am reușit să oprim acest blestem”

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște și-a asigurat la sfârșitul săptămânii trecute trei puncte extrem de prețioase în lupta pentru promovarea în Liga 1. Roș-albaștrii au obținut la Pitești o victorie istorică împotriva lui FC Argeș, o rivală de moarte a grupării dâmbovițene. Târgoviștenii și-au asigurat succesul în “Trivale” pe final de joc, când apărătorul Mihai Leca l-a bătut pe Popescu, cu o lovitură de cap, la colțul lung.

Cea de-a doua victorie obținută în acest acest an de Cherchez et comp. a bucurat enorm conducerea tehnică de pe “Eugen Popescu”. Antrenorul Viorel Modovan a recunoscut la finalul disputei cu FC Argeș că succesul a fost unul imens pentru dâmbovițeni. “O victorie imensă pentru noi, obținută aici, la Pitești, împotriva unui adversar greu. Știam că ne aștepată un meci dificil. Am întâlnit o echipă ermetică, cum de altfel a fost și în turul campionatului. Nu am riscat prea mult pe ofensivă. Am încercat să găsim breșele necesare pentru a destabiliza această echipă. Nu ne-a fost ușor. Știam că acest joc va fi decis în urma unor faze fixe. Ei au avut această oportunitate să înscrie în urma unui penalty obținut în prima repriză. Nu au reușit acest lucru. A fost bine pentru noi și rău pentru ei. Noi am reușit să înscriem pe final de joc, în urma unei faze fixe bine executate și o lovitură de cap a lui Mihai Leca, foarte bine plasată. Sunt 3 puncte enorme pentru noi în perspectiva promovării. Mă bucur că am reușit să oprim acest blestem de a nu câștiga aici la Pitești. Din câte știu eu, Chindia nu a reușit să câștige aici niciodată. Am reușit în această seară (nr. vineri) și vreau să-mi felicit băieții. Din punct de vedere tactic am fost exemplari, am fost exacți și am jucat exact ce am pregătit. Am avut răbdare. A doua repriză, după eliminarea jucătorului de la Pitești, am avut controlul”, s-a exprimat Viorel Moldovan la finalul meciului cu FC Argeș, într-o conferință de presă.

Prima victorie pentru Chindia pe terenul “vulturilor”

Chindia Târgoviște a reușit cu Viorel Moldovan la timonă să obțină prima victorie la Pitești. Până la meciul de la sfârșitul săptămânii trecute, dâmbovițenii nu reușisesă niciodată să bată în deplasare formația piteșteană. În confruntările directe, pe terenul “vulturilor violeți”, roș-albaștrii înregistraseră două remize și trei înfrângeri. Mai mult de atât, succesul de vineri a fost al doilea pentru Chindia în disputele directe cu FC Argeș de-alungul timpului. În urma meciului din etapa a 23-a, Chindia a ajuns să aibă în graficul confruntărilor directe cu argeșenii următoarele rezultate: 2 victorii, 5 remize și 5 înfrângeri.

Rezultatele meciurilor de-a lungul timpului dintre Chindia Târgoviște și Fc Argeș

1 martie 2019: FC Argeș – Chindia           0-1

25 august 2018: Chindia – FC Argeș        1-1

15 aprilie 2018: Chindia – FC Argeș         2-4

30 septembrie 2017: FC Argeș – Chindia  0-0

30 martie 2012: FC Argeș – Chindia          0-0

4 septembrie 2011: Chindia – FC Argeș   2-2

11 martie 1998: FC Argeș – Chindia          2-1

13 septembrie 1997: Chindia – FC Argeș 2-4

23 aprilie 1997: Chindia – FC Argeș          2-1

19 octombrie 1996: FC Argeș – Chindia    2-1

15 aprilie 1984: FC Argeș – CS Târgoviște 1-0

1 noiembrie 1983: CS Targoviște – FC Argeș  0-0.

Sursă foto: Facebook Fotbal Club Arges Pitesti

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!