Subofițerul de la ISU Dâmbovița, prins în flagrant când lua mită, lăsat în libertate

Publicitate

Subofițerul ISU Dâmbovița, prins în flagrant delict priminind suma de 5000 de lei pentru a trece cu vederea la un control pe care îl făcea pe tema prevenirii și a securizării la un incendiu la o societate comercială, a fost lăsat în libertate de judecătorii militari, sub control judiciar. Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București. Dosarul va ajunge acum la Curtea Militară de Apel București, care va da un verdict definitiv propunerii procurorilor.

În cursul zilei de joi, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, au prins în flagrant un angajat din cadrul ISU Dâmbovița care a pretins de la un denunțător suma de 5 000 de lei, din care a primit efectiv 1 000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu neregului coonstatate pe linie de PSI, la o societate comercială și pentru a nu sancționa contravențional societatea cu amendă în valoare de 50 000 de lei.

La percheziția corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra ofițerului de la ISU Dâmbovița a fost găsită suma de 6 000 de lei, între care și bani primiți cu titlul de mită.

În urma  audierii, procurorul a lua măsura reținerii suspectului pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca acesta să fie prezentat istanței cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!